بهترين روش هاي اتصال دوربين مدار بسته به کامپيوتر بدون اينترنت
بهترين روش هاي اتصال دوربين مدار بسته به کامپيوتر بدون اينترنت
نصب دوربين مدار بسته در مکان هاي مختلف به روش هاي متفاوتي مي تواند انجام شود. در برخي موارد شايد شما بخواهيد که دوربين هاي مداربسته يک مکان را بدون اينترنت و به صورت مستقيم به کامپيوتر شخصي خود متصل کنيد و از اين طريق از معايب انتقا تصوير بر بستر اينترنت در امان باشيد. در ادامه اين مطلب ه بررسي نصب دوربين مداربسته بدون نياز به اينترنت مي پردازيم.
نصب دوربين مداربسته بدون اينترنت
نصب دوربين مداربسته بر اساس نوع تکنولوژي دوربين به صورت آنالوگ و تحت شبکه (IP) صورت مي گيرد. جهت ضبط فيلم دوربين مداربسته بدون اينترنت، تنها کافي است که دوربين مداربسته آنالوگ را به DVR و دوربين IP را به NVR وصل کنيد. در اين صورت تمامي تصاوير در هارد دستگاه ضبط شده و هم مي توانيد به صورت آنلاين تصوير را در مانيتور مشاهده کنيم.
مشاهده تصاوير دوربين مداربسته در کامپيوتر بدون اينترنت
جهت مشاهده تصاوير DVR و دوربين ههاي تحت شبکه را از طريق مرورگر اينترنت اکسپلورر و بدون اينترنت حتما بايد کامپيوتر و يا لپ تاپ شما به شبکه Local (شبکه داخلي سازمان) وصل کنيد. سپس بايد گزينه پلاگين Active X Controls را فعال نماييد. جهت فعال کردن Active X ها مراحل زير بايد انجام بگيرد:
- اينترنت اکسپلورر را اجرا کنيد.
- سپس وارد منوي Tools آن شويد و Internet Options را انتخاب کنيد.
- بر دکمه Security در بالاي پنجره و سپس دکمه Custom level کليک کنيد.
- سپس پنجره تنظيمات امنيتي باز مي شود. در پايين صفحه تنظيمات Active X Controls قرار دارد. سپس بايد گزينه “Prompt” يا “Enable” را فعال نماييد.
- بعد از اعمال تغييرات روي OK کليک کنيد.
بنابراين شما ديگر مي توانيد تصاوير دوربين مداربسته را ازريق شبکه Local خود ببينيد.
انتقال تصوير دوربين مداربسته از طريق وايرلس
يکي از روش هاي انتقال تصوير هايک ويژن بر روي موبايل بدون اينترنت استفاده از دوربين هاي وايرلس مي باشد. اما اين دوربين ها محدوديت مسافت دارند و از طرفي اگر مانعي بر سر راه دوربين باشد انتقال تصوير به درستي انجام نمي شود. اين دوربين ها نهايت بتوانند تا شعاع 100 متري عمليات انتقال تصوير را انجام دهند. به دليل محدوديت هاي مسافتي که اين دوربين دارد و حساسيت هاي امنيتي، مشاورين نصب دوربين مداربسته اين مدل از دوربين ها را چندان توصيه نمي کنند.
انتقال تصوير بدون اينترنت با استفاده از آنتنهاي راديويي بلند
با استفاده از آنتن هاي راديويي مانند NANO Station مي توان انتقال تصوير دوربين مداربسته بدون اينترنت را انجام دهيم. پس از نصب دوربين و اتصال آن به DVR يا سرور دوربين مداربسته در مبدا مي توان از طريق امواج راديويي تصاوير را به محل مقصد منتقل کرد.
انواع انتقال داده به کمک امواج راديويي
- نقطه به نقطه (Point to Point)
- چند نقطه به يک نقطه (Multi Point To Point)
نقطه به نقطه (Point to Point)
در انتقال نقطه به نقطه، يک نقطه به عنوان مبدا در نظر گرفته مي شود و يک نقطه مقصد. البته اطلاعات مي تواند به صورت دو طرفه انتقال کند و اطلاعات از مقصد به مبدا ارسال شود. در انتقال راديويي دو آنتن بايد ديد مستقيمي به هم داشته باشند و هيچ مانعي بر سر راه آن نباشد. در غير اين صورت انتقال اطلاعات با مشکل مواجه خواهد شد. براي رفع اين مشکل مي توان از دکل استفاده کرد.
به عنوان مثال اگر يکسري دوربين در نقطه A قرار داشته باشد. مي توان با کمک اين آنتن ها اطلاعات را به نقطه B که دستگاه DVR يا NVR وجود دارد؛ انتقال داد. اين مدل براي کارخانه هايي مناسب است که مي خواهند انبار خود را چک کنند. لذا هزينه کابل کشي دوربين از انبار به کارخانه که سرور و يا دستگاه ضبط تصاوير قرار دارد بسيار هزينه بر خواهد بود. بنابراين اين روش با قيمت بسيار پايين تر جوابگو خواهد بود.
در صورت نياز به استعلام قيمت هايک ويژن و آگاهي از تخفيفات محصولات مختلف اين برند مي توانيد با شماره تلفن 02167958 تماس بگيريد. همچنين مي توانيد به وبسايت شرکت هايک ويژن مهرتجارت به آدرس hiktejarat.com مراجعه کنيد.
چند نقطه به يک نقطه (Multi Point To Point)
در نوع انتقال چند نقطه به يک نقطه، در واقع يک نقطه مقصد مي باشد و بقيه نقاط مبدا. در اين مدل تمام آنتن ها اطلاعات خود را با اکسس پوينت به اشتراک مي گذارند. در اين مدل ممکن است استيشن ها (آنتن ها) با هم تبادل اطلاعات داشته باشند.
به عنوان مثال يک محوطه بسيار بزرگ مثلا باغ بايد در چهار نقطه آن دوربين نصب کرد. بنابراين کافي يک آنتن در ساختمان مرکزي قرار داد.
سپس هر دوربين را به يک راديو (استيشن) متصل کنيد و آنتن راديو بايد به سمت اکسس پوينت يا همان انتن مرکزي (مقصد) باشد. بنابراين شما مي توانيد خيلي راحت و بدون نياز به کابل کشي بيش از حد (کاهش هزينه ها) از تمام نقاط دلخواه تصوير داشته باشيد.
انواع آنتن هاي راديويي
Flat: اين نوع آنتن داراي زاويه اي با تابش ?? درجه دارد.
Omni : زاويه تابش اين نوع آنتن ??? درجه است و جهت استفاده اکسس پوينت مناسب تر مي باشد.
Sector: زاويه تابش اين نوع آنتن داراي ???درجه است. اين مدل جهت دکل مخابرات بسيار مناسب تر است.
طريقه نصب آنتن راديويي NANO Station چگونه است؟
هنگام نصب آنتن راديويي بايد به موارد زيادي دقت کنيد، از جمله:
باند فرکانس: جهت اتصال دو آنتن راديو بايد در هر قسمت باند کاري وجود داشته باشد. در تکنولوژي WIFI دو عدد باند ?.? و ?.? قرار دارد.
فواصل: فاصله هنگام نصب آنتن هاي راديويي بسيار مساله مهمي مي باشد. جهت اين کار بايد آنتني را انتخاب کنيد که در اين مسافت برد مناسبي دارد و استاندارد است.
زاويه تابش: هر يک از اين آنتن ها داراي زاويه تابش مشخصي هستند که در بخش انواع آنتن راديويي گفته شده است. لذا هر زاويه آنتني که در مبدا در نظر داريد بايد آنتن مقابل آن نيز در همان زاويه نصب شود.
پهناي باند: قبل از خريد آنتن راديوي حتما مقدار پهناي باند آن توجه کنيد. جهت اندازه گيري پهناي باند نرم افزارهاي مخصوص وجود دارد که مي تواند به شما کمک کند.
فرکانس: جهت داشتن يک مسيري پايا و مناسب بايد فرکانسي انتخاب شود که خلوت تر باشد. لذا مواردي که در اين بخش بايد توجه شود ارتفاع، سطح نويز و… است.
نحوه انتقال تصوير دوربين مداربسته بدون اينترنت
انتقال تصوير دوربين مداربسته بدون اينترنت به معني دريافت تصاوير دوربين از يک نقطه در نقطه ديگر بدون استفاده از اينترنت است. مکان دريافتي تصاوير دوربين مي تواند به صورت ثابت و يا متغير باشد. زماني که شما از دفتر خود تصاوير کارخانه يا انبار و… را دريافت مي کنيد در واقع محل دريافت ثابت است. اما اگر بخواهيد اين انتقال بر روي موبايل و در هر جاي ديگري براي شما امکان پذير باشد در واقع مکان دريافت تصاوير متغير است. روش هاي انتقال تصوير بدون اينترنت به شکل هاي گوناگون در ادامه آمده است. البته انتقال تصوير روي گوشي موبايل و دسترسي به تصاوير در هر مکاني به اينترنت نياز دارد.
- انتقال تصوير بدون اينترنت در مسافت کوتاه
اينترنت در همه جاي دنيا است، اما کاربراني که اينترنت ندارند چگونه انتقال تصوير انجام دهند. هستند افرادي که خط تلفن ندارند و فکر مي کنند نمي توانند اينترنت داشته باشند. به اين افراد توصيه مي کنيم که از اينترنت هاي سيار استفاده کنيد. قبل از خريد اينترنت از آن مرکز مشاوره بگيريد که حتما در محل شما سرويس بدهد و اينترنت آنتن دهي خوبي داشته باشد.
فرض کنيد تعدادي دوربين مداربسته داريد که به DVR متصل هستند و شما مي خواهيد تصاوير را از نقطه دوري مشاهده کنيد. اگر از محل نزديک بخواهيد تصاوير را مشاهده کنيد مي توانيد با کابل HDMI يا VGA دستگاه را به مانيتور متصل کنيد. همين طور مي توانيد از طريق پورت LAN که در پشت دستگاه DVR قرار دارد آن را به کامپيوتر يا شبکه داخلي متصل کنيد. به اين ترتيب تصاوير در کامپيوترهايي که در شبکه قرار دارند قابل مشاهده است.
- آموزش انتقال تصوير دوربين مداربسته بدون اينترنت
حال فرض کنيد مي خواهيم تصاوير دوربين مداربسته را که به دستگاه DVR ارسال مي شود را از نقطه اي دورتر نظارت کنيم. به عنوان مثال چند کيلومتر دورتر و يا از شهر ديگر مي خواهيم روي تصاوير دوربين نظارت داشته باشيم.
دو راهکار وجود دارد: 1. باسيم و 2. بيسيم
راهکار اول باسيم است در اين روش بستر انتقال با استفاده از فيبر نوري و انواع کابل ها فراهم مي شود. اين روش خيلي منطقي نيست خصوصاً در مسيرهاي دور اين کار توجيه اقتصادي چنداني ندارد. در اين روش شما سيم کشي را تا محل مورد نظر بايد انجام دهيد، که روش پر هزينه اي است.
راهکار دوم استفاده از ساختارهاي بيسيم است مانند بلوتوث و Infrared، wifi و آنتن هاي راديويي. Bluetooth و اينفرارد هر دو برد کوتاهي دارد. Wifi نيز برد بيشتري از اينفرارد و بلوتوث دارد اما در مجموع برد آن نيز کوتاه است. پس اين ساختارها در مسافت هاي طولاني پاسخگو نيستند.
استفاده از آنتن هاي راديويي براي انتقال تصوير که برد چند کيلومتري دارند، رايج تر هستند. اين آنتن ها در حدود 8 تا 10 کيلومتر مي توانند امواج را ارسال کنند. اما موضوعي که در ارتباط با اين آنتن ها قابل توضيح است اين است که آنها به صورت گيرنده و فرستنده هستند و براي دو نقطه خاص استفاده مي شوند. به عنوان مثال مي خواهيد از دفتر کارتان تا کارخانه که فاصله آن 5 کيلومتر است آنتن نصب کنيد. اين آنتن ها را اگر درست انتخاب کرده باشيد و شرايط جغرافيايي اجازه دهد، راه کار مناسبي براي شما خواهد بود. به راحتي مي توانيد توسط اين آنتن ها کار نظارت و دسترسي به تصاوير دوربين هاي مداربسته را انجام دهيد.
نحوه عملکرد آنتن هاي راديويي
آنتن هاي راديويي که به صورت ديجيتال هستند توانايي ارسال داده تا مسافت طولاني را دارند. در مقابل مدل هاي آنالوگ آنتن ها، کابل هاي بلندي ندارند. همچنين در مسافت طولاني تحت تاثير نويز قرار مي گيرند و داده ها به طور کامل ارسال نخواهد شد.
براي انتقال تصوير دوربين مداربسته بدون اينترنت آنتن هاي راديويي ديجيتال يک راه حل مناسب است. برخي از اين آنتن ها بردي حدود 3 کيلومتر دارند که بايد مانعي بين اين دو آنتن وجود نداشته باشد. هر چه برد آنتن ها بيشتر باشد به مراتب قيمت آنها نيز بالاتر مي رود. در برخي از مدل ها برد ارسال داده تا چند ده کليومتر نيز مي رسد که مبالغ هنگفتي بابت خريد آنها بايد پرداخت. به هر ترتيب در مدل هاي معمولي با برد تقريباً 3 کيلومتر اصطلاحاً اين دو آنتن بايد همديگر را ببينند تا ارتباط آنها برقرار باشد. اين روش بسيار مقرون به صرفه خواهد بود چرا که ديگر نيازي به حفر زمين و کابل کشي بين دو شعبه يا بين دفتر و کارخانه با اين فاصله نيست. آنتن هاي قوي تر با بردهاي بيشتر نيز وجود دارند که براي استفاده از آنها بايد از مراجع ذيربط مجوز دريافت کرد. شرط استفاده از آنتن هاي راديويي، دو نقطه ثابت است و ديگر نمي توان از مکان سوم به تصاوير دسترسي داشت.
- انتقال تصوير دوربين به کامپيوتر بدون اينترنت
اين امکان وجود دارد که بدون اينترنت شما بتوانيد تصاوير دوربين مداربسته را به صورت زنده از طريق کامپيوتر مشاهده کنيد. کافيست کامپيوتر خود را به درستي به دوربين مداربسته متصل کنيد. هر دو دستگاه دوربين و کامپيوتر با استفاده از کابل شبکه که با هر دو سيستم سازگار است به يکديگر متصل مي شوند. مراحل زير را جهت تنظيمات مرورگر خود دنبال کنيد:
- مرورگر کامپيوتر را اجرا کنيد.
- در منوي Tools گزينه Internet Options را انتخاب کنيد.
- Security را کليک و سپس گزينه Custom Level را انتخاب کنيد.
- در پنجره باز شده در پايين صفحه تنظيمات Active X Controls قرار دارد. Prompt و يا Enable را فعال کنيد.
- در آخر روي OK کليک کنيد.
- آدرس دوربين مورد نظر را روي کامپيوتر بيابيد
- تغيير IP کامپيوتر به IP با پيشوند شبکه اي که دوربين مداربسته نيز قرار دارد انجام مي شود.
جزئيات و چگونگي اتصال را مي توانيد در مقاله نحوه اتصال دوربين مداربسته به کامپيوتر و لپ تاپ بخوانيد.
- انتقال تصوير بصورت وايرلس بدون اينترنت
از روش هاي انتقال تصوير بر روي موبايل بدون اينترنت استفاده از دوربين هاي وايرلس است. اگر چه دوام و ثبات عملکرد اين دوربين ها بسيار کم است. همچنين اگر مانعي بر سر راه دوربين و نقطه دريافت تصوير وجود داشته باشد انتقال تصوير به درستي انجام نمي گردد. حداکثر برد ارسال اطلاعات اين دوربين ها تا شعاع 100 متري عمليات انتقال تصوير است. بنابراين اين روش چندان کاربردي ندارد به ويژه براي مسافت هاي طولاني. استفاده از دوربين هاي وايرلس به علت ناپايداري و حساسيت هاي امنيتي پيشنهاد کارشناسي شده اي نيست.
- دوربين مداربسته بدون اينترنت کار مي کند؟
دوربين هاي مداربسته بدون اينترنت کار مي کنند و نياز هميشگي به اينترنت ندارند مگر در موارد و کاربردهاي خاص. اگرچه استفاده از اينترنت مزاياي خود را دارد، اما مطمئناً يک ضرورت نيست. در صورتي که اينترنت قطع شده باشد و يا به هر نحوي به آن دسترسي نداريد نظارت و مشاهده تصاوير قطع نخواهد شد. اگر مانيتور به سيستم دوربين مداربسته وصل باشد، مي توانيد تصاوير را به صورت 24 ساعته در هفته مشاهده نماييد. ذخيره فيلم و تصاوير در دستگاه NVR و ذخيره سازهاي خارجي نيازي به اينترنت ندارند. در ادامه به عملکردهايي که با قطع اينترنت امکان استفاده ندارند اشاره اي خواهيم داشت.
عملکردهاي غيرقابل دسترسي بدون اينترنت
- دسترسي و نظارت از راه دور:
امکان مشاهده و نظارت بر تصاوير زنده و ضبط شده از يک مکان دور از طريق اينترنت امکان پذير است. بنابراين بدون آن ، شما مي توانيد فيلم ها را مشاهده کنيد اما نه از راه دور. اتصال صفحه نمايش (مانيتور، موبايل يا کامپيوتر) بايد از نظر فيزيکي به دوربين مدار بسته يا دستگاه متصل باشد.
- اعلان هاي Push Notification از سيستم:
دوربين هاي مدار بسته مجهز به سنسورهايي هستند که حرکات و صداها را تشخيص مي دهند. هنگامي که هرگونه فعاليت غيرمعمول تشخيص داده مي شود، سيستم هشدارها را از طريق اعلان هاي پوش نوتيفيکيشن به دستگاه متصل شما ارسال مي کند. براي کارکرد اين عملکرد ، هم دستگاه شما و هم دوربين مدار بسته بايد اتصال اينترنت خوبي داشته باشند.
- پشتيبان گيري از فيلم و تصاوير در ابر يا FTP:
اينترنت، ذخيره و پشتيبان گيري داده ها را آسان تر از هميشه کرده است. تنها کاري که بايد انجام داد يک کليک است تا تمام داده هاي شما بلافاصله در ابر (Cloud) پشتيبان گيري شود. بدون اينترنت، نمي توانيد از داده هاي خود از طريق راهکارهاي ذخيره سازي اينترنتي مانند ابر يا سرور FTP نسخه پشتيبان تهيه کنيد.